Ny filt med filtenålen

nyfilt

NY FILT MED FILTENÅLEN
Af Birgitte Krag Hansen
Forlaget Klematis, 2003
ISBN 97-7905-744-6
Pris: Kr. 278,00

NY FILT MED FILTENÅLEN er på 107 sider. I bogen viser jeg, hvordan man kan filte helt uden vand og kun ved hjælp af filtenålen fæstne ulden til en blivende rumlig form eller flade. Bogen beskriver de teknikker, jeg har udviklet siden jeg begyndte at arbejde med filtenålen for fem år siden. Den er rigt illustreret med instruktive arbejdsgange og billeder af færdige arbejder (237 farvefotos og mange tegninger).

Et afsnit beskriver materialer og de forskellige nåleteknikker. Et andet viser, hvordan man nåler flade landskaber, og landskaber hvorpå der bygges reliefformer (træer m.m.) Hele opbygningen af et ansigt vises detaljeret med mange instruktive fotos. Den nye nålede figur, jeg har udviklet med nåleteknikken, beskrives i både lette og mere detaljerede figurer, ligesom de mange nye muligheder for beklædning vises. Et afsnit handler om forskellige relieffer, hvor ansigtet, croquisrelieffet og råuldsfilt er med. Der er også to afsnit om dyr, hvor jeg har udviklet teknikker til opbygning af både dyreansigter og dyrefigurer. Sidst i bogen er der er afsnit med forslag til måder at lave enkle teaterfigurer på.

Bogen kan bestilles her. Hvis du ønsker at købe flere eksemplarer af bogen til videresalg, kan du kontakte Forlaget Klematis, Østre Skovvej 1, DK-8240 Risskov, telefon 8617 5455, telefax 8617 5959, e-mail klematis@klematis.dk