Om Birgitte Krag Hansen

 • Jeg er født i 1946.
 • Læreruddannet med billedkunst og psykologi som specialer.
 • Jeg har arbejdet med filt i 32 år, og har udviklet forskellige filteteknikker, bl.a. den bløde, skulpturelle teknik og reliefteknikken.
 • Har lavet filtscenografi og dukker til teatre, maske til DR TV, og udsmykninger og skulpturdukker i forskellige sammenhænge.
 • Holder kurser i Danmark, og har de sidste år rejst meget i udlandet, både som deltager i symposier og som instruktør på workshops og kurser.
 • Har bl.a. lavet filtprojekt for kvinder i Sydgrønland, og filt i naturen projekter i Danmark og Norge.
 • Jeg udgav i 1992 bogen “Filt i Form” på Høst & Søns Forlag. 2. oplag af denne bog blev udsendt i 1998. I 1999 udkom min næste bog, “Skulpturel Filtning”. Begge disse bøger er udsolgt fra forlaget. I efteråret 2003 udkom min bog om nålefiltning, “Ny filt med filtenålen”, der også er udkommet i en engelsk version, “New felt using the felting needle”. Den næste bog er “Nissefilt med filtenålen”, der udkom i 2004. Engelsk version, “Pixie Felt using the felting needle”, udkom 2005. I 2007 udkom “Dyrefilt med filtenålen”. Engelsk version “Animal Felt using the felting needle”. Min sidste bog “Filt- nemt og sjovt”, er udkommet 2008 og kom på engelsk i 2009.
 • Se menuen for mere information om bøgerne.
 • During a period I worked on exhibitions in my studio, felting big animals, such as eagles, owls, orangutangs, bears, wolfs and dogs.
 • 2015-2017 har jeg arbejdet på et stoleprojekt sammen med min veninde Guri Petersen. Vi personificerede 3 stole med mytologiske temaer.
 • Jeg filtede og Guri lavede knyttede og flettede dele.
 • 2017 lavede jeg en stor ruminstallation sammen med min ven Guri, som lavede lange knyttede baner hvorpå jeg filtede legemsstore mytologiske kvinder, -stående, siddende og svævende. På væggene i samme rum lavede vi vægophæng med kvindeportrætter med knyttet baggrund.
 • For tiden arbejder jeg på et større projekt, hvor jeg filter kvindeportrætter,- nålet på enten filtet eller transparent baggrund af forskelligt stof.