Vores nye stol inspireret af myten om Kraka

Så er vores stol nummer to færdig.
Igen har det været en stor glæde at arbejde sammen om at føre vores idé ud i livet.
Denne stol er meget anderledes end den første, vi lavede. Efter nu at have tegnet croquis i to sæsoner fik jeg grund-idéen allerede sidst i processen med den første stol. Jeg forestillede mig en nøgen kvinde siddende på stolen som et relief op mod ryglænet. Guri, som jeg arbejder sammen med, fik idéen til at knytte et fiskenet, som dækkede hele figuren og så var sagnet om Kraka nærliggende, sådan at hun hverken skulle være nøgen eller påklædt.
Først fik vi fat i endnu en gammel stol og fik nabohjælp til at forsyne den med en hovedform. Et par flotte højhælede sko, som først var tiltænkt den anden stol, blev nu den første påklædning og så kunne jeg gå i gang med at blande en kropsfarve på min kartemaskine, mens Guri målte op til det kæmpestore fiskenet og gik i gang med at knytte det.
Langsomt formede jeg så en nøgen krop, som et let ophøjet relief siddende på stolen. Der var rigtig meget filtenålearbejde og tilpasning men det virkede godt og så fik kroppen lov at hvile, mens jeg gik i gang med hovedet/ansigtet.
Guri arbejdede på nettet og lavede også parykken med tynde fletninger isat. Sædet på stolen lavede Guri også -fuldstændig  tilpasset i farve og form. Bagsiden af stolen skulle også, ligesom på den første stol, være lige så vigtig som forsiden og det blev den ved at Guri gik til rammemageren og fik lavet et spejl, som passedes til i formen. Halssmykke blev hæklet med kobbertråd.
-og så monteringen af det hele. Alt gik fint og små fjer blev sat på rundt i nettet, før det kom på.
-og så stod den dér.
Jeg gik og nød stolen i nogle dage og skulle så lige have opfrisket historien om Kraka. -og så skete der sjove ting. For det første slog jeg, som det første helt tilfældigt op på sagnet om Regnar Lodbrog og Kraka !!!!!! – og i den første sætning, jeg læser, står der at Kraka var datter af GRIMA.

Som Guri siger ” Ja, og vi tror at vi er selvstyrende individer”.

kraka-l

Den gamle stol er her klar til at blive levendegjort. Har fået både hoved og sæde.

kraka-k
Jeg er i gang med at nåle kroppen til stolen. Der er rigtig mange nålestik i den.
kraka-j
Guri er i gang med at knytte det kæmpestore net til KRAKA.
kraka-a
Sko, krop og hoved prøves på stolen.
kraka-i
Hoved, paryk og net prøves.
kraka-c
Alle dele samlet.
kraka-f
Stolen er færdig med alle detaljer. Nederst på hele nettet sidder 3 små perler for
enden af hver snor.
kraka-g
Nærbillede.
kraka-d
Nærbillede.
kraka-e
Nærbillede.
kraka-h

Stolen set bagfra med spejl på ryggen.

kraka-m

Læg mærke til Krakas sko.
Hun løfter hælene som om hun siger: “Should I stay or should I go”?

Skriv kommentar

*