Selvportræt

Hen over sommeren har jeg eksperimenteret med at filte kvindeportrætter og har udviklet en ny teknik, som får ansigterne til at virke lidt som malede billeder, men alligevel har de uldens tekstile udtryk.
Mens jeg arbejdede med billederne, fik jeg lyst til at se, om jeg også var i stand til at få billederne til at ligne. Først brugte jeg et foto af min søster, som hun havde haft gennem Photoshop. Det var en meget underlig fornemmelse, for da jeg nåede til hendes mund kunne jeg pludselig mærke, at det jo var hende og jeg fik endda lige en fornemmelse af, at der også bagved var en lighed med min mor.
Da min søsters omgangskreds også mente at det lignede hende, fik jeg mod på at lave et selvportræt. Det gik i begyndelsen meget godt og ligheden dukkede frem på samme måde som ved min søsters portræt, bortset fra at jeg havde ret mange problemer med at lave munden og især tænderne. Det er i forvejen svært at lave gode tænder på mine almindelige figurer, så det var bare at blive ved. Det var ikke så svært at finde ud af om andre også syntes at det lignede, for jeg kunne bare lægge det på facebook og spørge: “Måske kender du hende?”. – og jo den var god nok.!!!!!!
selvportraet-e

Portræt af min søster

portraet-b

Selvportræt

portraet-c

Selvportræt

selvportraet-a

Selvportræt (detalje)

portraet-d

Selvportræt

 

Kommentarer

  1. FANTASTISK!!! Helt utroligt – og meget vellignende af både Ritter og dig – og ja, Else gemmer sig også et sted “derinde”.

    Mange hilsner fra Mette

Skriv kommentar

*