Råulds-hunde kursus i Norge

Det blev en begivenhedsrig tur til Norge med et meget tætpakket program på den arrangerede ull-uge, men virkelig dejligt at gense Norge, hvor jeg har været så mange gange og undervist og lavet projekter.
Denne gang indledtes uld-ugen med nat på Hillesvaag Ullvarefabrik, hvor der var arrangeret rundvisning, fåreklipning, foredrag om gamle norske strikmønstre, spindehjørne og så havde jeg udstilling af mine ting og viste, hvordan jeg arbejder med nålefiltningen. Hele fabrikken summede af liv.
Næste dag holdt jeg kursus i Husflidens hus, som ligger lige ved fabrikken. Første dag var et endags-kursus hvor vi filtede råulds-relieffer af hunde-hoveder. Det var meget praktisk at fabrikken lå så nær at vi kunne købe råvarer dér og Karin Svarstad havde også på forhånd tilberedt uld til os. Vi brugte mest vildsau ulden fra det norske får, som har en fantastisk dejlig uld, der egner sig perfekt til råuldsfiltning.
En stor del af kursisterne fortsatte næste dag med at deltage på et todages kursus i filtning af siddende råuldshunde.
Det er altid fascinerende at se, hvor forskellige sådanne hunde kommer til at se ud, selv om begyndelsen er den samme for alle, men den forskellige råuld og den personlige formgivning giver hundene deres helt eget særpræg.
Vi sluttede af med at fotografere hundene med den dejlige udsigt ud over vandet som baggrund.
Som et led i arrangementet var der arrangeret udstilling med eksempler på den forskellige brug af uld fra Karin Svarstads mange arrangerede rejser til de nordatlantiske øer og Karin holdt et spændende foredrag om rejserne og hvordan der havde været en genoptagelse og udvikling af de gamle håndværk.

Jeg holdt bagefter foredrag om mine nyeste arbejder med nålefiltningen og herunder kunne jeg vise, hvordan jeg havde arbejdet med den norske vildsau-uld.

Hunde-Norge-a

Smukke poetiske hunde.

hunde-Norge-b

Lidt flere søde hunde.

hunde-Norge-c

Næsten hele flokken.

hunde-Norge-d

Ikke til at stå for.

hunde-Norge-e
De stolte kursister.

Skriv kommentar

*