Nyt projekt med en stol i hovedrollen

Lige nu er jeg, sammen med min veninde Guri ved at lave et projekt, hvor vi med hver vores forskellige teknikker laver en stol om til en skulptur.
Jeg har tidligere arbejdet med at filte på en stol til en udstilling, jeg var indbudt til, i forbindelse med en international dukketeaterfestival i København.
Siden har det været mit ønske igen at arbejde med stolen som grundlag -og for et år siden fik jeg en smuk gammel stol, som lige egnede til de idéer, jeg gik med.
Guri og jeg har tidligere arbejdet med at lave lamper sammen, hvor jeg filtede og Guri brugte bark og indfarvet renskind.
I løbet af det sidste år har vi så snakket om stolen -og pludselig var der en grundidé til, hvordan den skulle laves til en skulptur.
Et filtet ansigt, en masse lange fletninger af uld og store stykker af birkebark var det, vi begyndte med. En slags moder jord figur.
Da vi fik pillet al polstring af ryg og sæde dukkede der en stoleryg op som fuldstændig lignede en ikon eller en altertavle med søjler i siden og da vi fik monteret birkebark inde i midterbuen forstærkede det ikon-virkningen, hvor det filtede kvindeansigt var tænkt til at sidde og da ansigtet ikke måtte skjule birkebarken kom idéen til at filte ansigtet på en gennemsigtig baggrund, så der var gennemskinnelighed i det og det var en fryd at finde lige det rigtige materiale til den virkning.
Guri stod så for at flette kvindens hår og efter flere forskellige teknik afprøvninger fik hun lavet en lang smuk flettet, spundet og knyttet paryk, som hænger ned fra bagsiden af stoleryggen.
Stolens sæde har også fået et gennemsigtigt ansigt og der kommer til at ske meget mere……..

stol-a-2015

Stolen er “strippet” og der er sat birkebark ind i ryggen.

stol-c-2015

Sædet har fået birkebark på.

stol-b-2015

Guri er klar til at begynde med ulden.

stol-f-2015

Jeg har nålet ansigtet til sædet.

stol-k-2015

Guri har flettet, knyttet og hæklet hele parykken, som nu sidder bag på ryggen af stolen.

stol-h-2015

Inde bag håret skal denne filtede ryg nu monteres på stolens ryg.

stol-g-2015

Her er de to ansigter sat foreløbigt på og tynde tynde hæklede strimler falder ned på siderne.

stol-j-2015

Stolen set fra siden.

Skriv kommentar

*