Min artikel i det internationale filttidsskrift “FELTMATTERS”

Jeg er blevet inviteret af det internationale tidsskrift FELTMATTERS til at skrive en artikel om min seneste udstilling. Du kan se artiklen i  det seneste nummer (Septembernummeret).
Det har været et privilegium at få muligheden for at fortælle om mit arbejde og tankerne bag det.

Særlig denne udstilling betyder meget for mig for jeg har arbejdet med den og udviklet tingene over lang tid
Jeg har lavet udstillingen sammen med min veninde Guri Lundberg Petersen, som jeg før har lavet udstillinger sammen med. Hendes teknik er knytning og vi har fundet ud af at mikse vores teknikker så det giver et perfekt match.
Den teknik, som jeg har brugt til denne udstilling er min nyeste teknik som jeg har udviklet gennem de sidste par år og det har været meget spændende at finde ud af hvor meget jeg kunne udtrykke med den.
Det er jo også lidt specielt at jeg fandt frem til denne teknik ved et tilfælde, da jeg var inde i en stofforretning for at lede efter noget uldent stof til at filte et portræt-motiv på og her så jeg noget som egentlig var beregnet til at lave noget dekorativt med til bordpynt. Da jeg nu begyndte at nåle mit motiv på dette materiale kunne jeg straks se hvor mange nye muligheder det gav og lige siden har jeg brugt det til mange ting og det har været helt fantastisk for mig at arbejde med det.
Denne specielle udstilling som jeg har skrevet om er bygget på denne teknik. Ideen var at lave en stor ruminstallation bestående af menneskestore kvindeskikkelser i forskellige positioner inde i et rum lavet af lange knyttede baner, som Guri lavede.
Disse kvinder blev først nålet med min nye teknik og derefter kunne de placeres imellem Guris knyttede baner så de dannede en stor gruppe.
Hvad der ellers var på udstillingen refererede altsammen  til denne ruminstallation og var mere eller mindre lavet med samme teknikker.

Herunder ses eksempler fra artiklen:

Forsiden på septembernummeret af FELTMATTERS

Fra min artikel i bladet

Fotos fra min artikel

Forstørret foto fra artiklen

Forstørret foto fra artiklen

 

 

 

 

Skriv kommentar

*