Denne hvide skulptur er det fjerde projekt, som min veninde Guri og jeg har lavet sammen. Idéen til figuren kom, fordi jeg havde fået en stor portion hvidt karteflor af en af mine kursister Irene Narles. Det var så skønt at stå med sådan en stor portion snehvidt uld og da det var lige i en periode, hvor jeg var begyndt på den nye croquis sæson, så jeg for mig hvor flot det kunne være, at nålefilte en rigtig stor figur med mine croquis-skitser som idégrundlag.

Alt er lyst.

Denne hvide skulptur er det fjerde projekt, som min veninde Guri og jeg har lavet sammen. Idéen til figuren kom, fordi jeg havde fået en stor portion hvidt karteflor af en af mine kursister Irene Narles. Det var så skønt at stå med sådan en stor portion snehvidt uld og da det var lige i en periode, hvor jeg var begyndt på den nye croquis sæson, så jeg for mig hvor flot det kunne være, at nålefilte en rigtig stor figur med mine croquis-skitser som idégrundlag.
Figuren skulle sidde i et miljø som forstærkede det lyse omkring hende, så Guri hæklede lange tynde hvide snore og satte gennemsigtige perler på som vanddråber. Hun strippede en stor paraply, som hun beviklede med hvid uld og for at få lidt fornemmelse af vand, som løb ned over kvinden klippede hun tynde lange strimler af bobleplast ud, for dem havde vi før brugt som effekt og de var perfekte til også at glimte i lyset. Snorene og bobleplasten hængte nu oppe fra paraplyen og ned over kvinden.
Guri lavede derefter et sæde af hvidt karteflor på en skumgummiplade der blev beklædt med rensdyrlav omkranset af marehalm.
Mens jeg arbejdede på kvindefiguren kom jeg flere gange til at mangle detaljer til kroppen, som jeg ikke havde skitser til, så Guri måtte her være model for mig.
For at få kvindefiguren til at virke endnu mere hvid og ren, fik hun røde negle på både fingre og tæer og det var også for at fremhæve dobbelttydigheden i overskriften “ALT ER LYST”

hvid-kvinde-f
Undervejs i processen.
hvid-kvinde-g
Siddefladen nåles.
hvid-kvinde-e
Den færdige figur i mit værkstedsvindue. Guri ses bag figuren.
hvid-kvinde-d
Set fra ny vinkel.
hvid-kvinde-b
Set fra ny vinkel.
hvid-kvinde-a
Set fra ny vinkel.

Skriv kommentar

*